Presentación

Con este nombre se denomina la prueba de carácter Internacional que la Federación del deporte de Orientación de la Comunidad Valenciana – FEDOCV, al amparo de la Federación Internacional de Orientación – IOF y la Federación Española de Orientación – FEDO, organizan en las localidades de Santa Pola y Guardamar del Segura los días 11, 12 y 13 de junio de 2021.

Dada la situación geográfica del mapa, el atractivo terreno donde se van a celebrar las pruebas y el fácil acceso desde la zona de carrera a la población, hace de las tres competiciones un bonito atractivo.

Se espera una participación de más de 1.000 competidores de todas partes de la geografía nacional e internacional, comprendidos en edades entre los 10 y los 70 años.

Como organización de alto nivel, elaboramos un dossier promocional donde se hace referencia a la localidad y lugar donde se realiza la prueba, indicando las rutas de acceso y los lugares de hospedaje y restaurantes, sirviendo como medio de difusión de sus infraestructuras turísticas y comerciales.

En los cinco continentes, la Carrera de Orientación posee en la actualidad millones de adeptos. Multitud de naciones forman parte como miembros de pleno derecho de la I.O.F. Allí donde se practica la Carrera de Orientación se ha reconocido como un deporte ideal para todo el mundo, un deporte para toda la familia.

SALUDO DEL DIRECTOR GENERAL DE DEPORTE, D. JOSEP MIQUEL MOYA TORRES

Com a Director General d’Esport em complau poder donar la benvinguda a tots els participants en el X Premi d’Orientació Comunitat Valenciana – Villa Santa Pola (World Ranking Event) que tindrà lloc entre els dies 11 i 13 de juny a les localitats de Santa Pola i Guardamar.

La prova, organitzada per la Federació d’Orientació de la Comunitat Valenciana, serà la primera de la  Liga Española de Orientación a Pie 2021 després dels durs mesos en què la pandèmia ha limitat, condicionat i, fins i tot, paralitzat l’activitat esportiva i la vida de totes i tots en general. Com sabeu, la prova estava programada per al mes de febrer però la situació sanitària va desaconsellar la seua celebració, ajornant-se a juny d’aquest mateix any.

Es tracta d’una prova de caràcter internacional organitzada a l’empara de la IOF i la FEDO, la situació geogràfica de la qual unida a l’atractiu terreny on es celebrarà la cursa, en una zona de fàcil accés a la població, fa d’aquesta competició una oportunitat única per gaudir d’aquest esport tan especial que uneix una prova atlètica amb la convivència amb la natura i l’entorn.

Seran més de 1.000 esportistes arribats de diferents punts de la geografia estatal i internacional els que prenguen l’eixida en Santa Pola i Guardamar per a disputar la cursa llarga, la mitjana i la cursa d’esprint en població.

Homes i dones, xiquets i xiquetes d’edats compreses entre els 10 i els 70 anys que podran disfrutar de la nostra terra durant els dos dies que dura la prova mentre practiquen un esport familiar, a l’abast de tothom, que permet conéixer els atractius del territori valencià, els nostres allotjaments, gastronomia i que serveix, a més de com a plataforma esportiva, com a mitjà de difusió de les nostres infraestructures turístiques i comercials.

L’Orientació és un esport en creixement que compta en l’actualitat amb milions d’adeptes arreu del món i que pot dir amb veu ferma que és una modalitat respectuosa amb la natura que estem orgullosos de potenciar. La nostra implicació amb aquest esport no és una mera declaració d’intencions. Els Plans d’Especialització Esportiva del Centre de Tecnificació de Xest, la subvenció per a clubs d’elit que reben diferents clubs d’orientació valencians o l’ajuda per a programes de tecnificació que destina la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport a donar suport a l’Orientació, són una mostra, en fets, d’eixe suport del qual parlem.

Per últim, vull donar l’enhorabona a la FEDOCV per l’excel·lent treball de difusió que realitzen i per l’esforç organitzatiu que suposa posar en marxa una prova d’aquestes característiques amb una xifra tan elevada de participants i complint escrupolosament amb la normativa sanitària.

Espere que tots els corredors i corredores disfruteu del vostre esport amb la mateixa il·lusió amb què s’ha preparat.

Translate »